Skip to content

Lespnet

Održan trening za licenciranje konsultanata za korištenje Benchmarking sistema za MSP u BiH PDF Ispis E-mail
Srijeda, 20 April 2011 12:30

Dana 14. i 15. aprila 2011 godine u prostorima E-net Centra u Sarajevu održan je trening za prvu grupu konsultanata koji će biti licencirani za korištenje Benchmarking sistema za MSP u BiH. Seminar su vodio gospodin Holger Kohl sa Fraunhofer instituta iz Berlina koji je ujedno i naš partner u implementaciji ovog projekat.

 

alt

 Polaznici su se detaljno upoznali sa svim apektima Benchmarking sistema, počevši od načina funkcionisanja sistema, odabira uzorka za poređenje kompanija, načina prikupljanja podataka putem upitnika, pa do tumačenje Benchmarking izvještaja, tumačenje pojedinih indikatora i pripremanja akcionih planova unapređenja.

alt

Trening se realizirao u online okruženju, pa su svi polaznici tokom treninga bili povezani sa Benchmarking bazom podataka, i na testnom Benchmarking sistemu vježbali korištenje sistema.

alt

Polaznici su na kraju seminara dobili certifikat kojim se potvrđuje njihova osposobljenost za korištenje Benchmarking sistema za MSP u BiH. Isti će 12.maja 2011 godine od Udruženja poslovnih savjetnika u BiH, nakon potpisivanja ugovora, dobiti pristupne šifre za korištenje ovog sistema koji će domaćim malim i srednjim kompanijama omogućiti poređenje poslovnih performansi sa međunarodnom konkurencijom.

 

Godišnji BENCHMARKING Izvještaj za 2010

Baner
Registrujte se i pruzmite Vašu kopiju